FAQ

00
Logga in

Kan jag beställa med en gästinloggning?

Ja. Du kan beställa omedelbart och utan registrering. Allt du behöver är din e-postadress. Om du vill använda alla våra följande tjänster, registrera dig här.

- Avvikande faktureringsadress

- Ändring av avsändar- eller leveransadress

- Uppdelning av leveransen

- Orderöversikt under MyOrders

- Neutral försändelse

- Tillgång till alla betalningssätt

- Tillgång till KeyAccount-programmet

Vad gör jag om jag hat glömt mitt lösenord?

Skulle du ha glömt ditt lösenord, använd funktionen "Glömt lösenord" så får du nya inloggningsuppgifter.

Kan jag fortfarande ändra min beställning?

En ändring av din beställning avseende orderparametrarna är tyvärr inte möjlig. Vid en felaktig beställning kan du dock annullera ordern inom upp till 15 minuter.

Hur fungerar avbokningen?

Avbokning går till som följande: efter beställningen har du 15 minuter på dig att annullera din beställning. Efter det kan ingen avbokning göras. Endast hela kundvagnen kan annulleras. Inga avbokningskostnader uppstår.

Hur uppdateras jag om statusen för min beställning?

Använd funktionen "Mina beställningar". Dessutom får du statusmeddelanden från oss per e-mail som informerar dig om hur din beställning fortskrider. Följande status visas i din orderöversikt:

Produktion: Vi har fått din beställning. Om du har valt "förskottsbetalning" som betalningssätt, vänligen se till att vi få inbetalningskvittot senast klockan 12, annars kan vi inte garantera det vid denna tidpunkt bestämda leveransdatumet.

Leverans: Din beställning är klar, står packad i transportlagret och skickas snart till den angivna leveransadressen.

Levererad: Vi har överlämnat dina varor till vårt fraktdepå. Motsvarande fraktsedelsnummer har skickats till dig. På www.dhl.de / www.dpd.de kan du följer leveranshistoriken för din vara.

Annulerad: Din beställning har annullerats kostnadsfritt.

Vilka leveranstider erbjuder Ni?

Leveranstiden beror på typ och bearbetning av önskad produkt. Vilka leveranstider vi erbjuder för varje produkt framgår av valalternativen i kalkylen. Du kan välja mellan följande alternativ:

Standard: standardfrakt med spårning erbjuder vi för alla våra produkter.

Express: Vill du ha din produkt snabbare? Välj då detta leveransalternativ spårning. Observera att expressleverans inte kan väljas för alla produkter resp. produktegenskaper.

Priority: Det ideala leveransalternativet med spårning för mycket brådskande order. Finns för utvalda produkter.

Lördag: För några av våra produkter erbjuder vi leverans på lördagar. Välj bara lämpligt leveransalternativ vid kalkylen. För denna tjänst debiterar vi en extra kostnad för varje paket

Vänligen observera att följande beställningar är undantagna för den prioriterade leveranstiden fram till kl. 12:

- Försändelse med spedition

- Leveransadress på tyska öar

- Leveransadresser i tullenklaver i Alperna

- Internationella leveransadresser

Vilken logistik- fraktpartner samarbetar Ni med?

För leverans av din beställning anlitar vi DHL Express och DPD, resp. deras nationella samarbetspartners. Ibland kan försändelsen utföras av speditörer (Schenker eller GLS). Vilken leveranspartner som används beror på vikten av din leverans, det valda leveransdatumet och ditt val av leveranspartner i kundvagnen.

Hur får jag min faktura?

Så snart din vara skickas från oss får du tillhörande faktura i pdf-format till den e-postadressen du har angett. Denna faktura gäller enligt artikel 5 i lagen om skatteförenkling 2011 från 1:a november 2011 utan elektronisk signatur. Om du saknar en faktura kan du när som helst skriva ut den på vår hemsida i din profil under "MyOrders".

Kan jag ändra min faktureringsadress?

Vill du att vi skickar din produkt direkt till din slutkund? Inga problem - naturligtvis med garanterat kundskydd! Du kan välja detta alternativ i det första steget av beställningsprocessen. Vi debiterar inga merkostnader för denna tjänst.

Hur kan jag betala?

Vi accepterar betalning med autogiro (SEPA), förskottsbetalning, SEPA-ELV, faktura, PayPal, SEPA B2B autogiro, direktöverföring och kreditkort.

Kreditkort

PayPal

Faktura

SEPA autogiro

SEPA B2B autogiro

SEPA-ELV

Direktöverföring

Förskottsbetalning


Våra bankuppgifter:

Oy unitedprint.com Finland Ltd.

IBAN: FI0317453000022311

Swift (BIC): NDEAFIHHXXX

Nordea Pankki Suomi Oyi

Hur skapar jag ett PayPal-konto?

Gör så här för att skapa ett PayPal-konto:

- Gå in på PayPal-hemsidan och klicka på knappen "Skapa konto"

- Välj om du vill skapa ett privat- eller företagskonto

- Ange önskad information, bekräfta med "Nästa" och klicka på "Registrera"

- Klicka på länken i din e-postinkorg för att bekräfta din registrering

- Ange ditt lösenord och klicka på "Nästa"

- Nu följer säkerhetsfrågor för att göra ditt konto ännu säkrare

Lagring av kreditkorts- och autogirodata.

Vi erbjuder dig möjlighet att spara dina betalningsuppgifter för betalning med kreditkort och ELV (elektronisk autogiro) = SEPA LS Core1 för senare beställningar. Så har du dem tillgängliga vid nästa köp. Dina data lagras krypterade hos vår partner för betalningshantering och kan endast nås av dig under en beställningsprocess.

Vad händer med mina adressuppgifter?

Dina data behandlas absolut säkert och konfidentiellt - garanterat. De lämnas inte vidare till tredje part. Du kommer inte att få oönskade nyhetsbrev eller reklam från oss.

Var hittar jag sekretesspolicyn?

Här kommer du till sekretesspolycin.

Vad betyder "Drag and Drop"?

Dra och släpp betyder "dra och släpp". Därmed kan du snabbt och enkelt flytta, kopiera eller ladda upp filer till oss.

Kan jag beställa mindre upplagor/enstaka exemplar?

Givetvis kan du beställa små upplagor eller enstaka exemplar (beroende på produkt) från oss.

Vilka dataformat accepteras för uppladdning?

Du kan skapa hela din layout i vårt FreeDesign-verktyg. Om du vill ladda upp bilder och logotyper är JPG-, PNG- och SVG-filer lämpliga. Om du vill ladda upp en redan färdig layout är detta också möjligt som en PDF-fil. I den PDF-fil måste alla teckensnitt vara inbäddade. För bilder och grafik med genomskinlighet använd bara PNG-bildfiler. De transparenta delarna av bilden utelämnas automatiskt.

Hur högt ska upplösning av min fil vara?

För det bästa tryckresultatet behöver vi en minsta upplösning på 300 dpi, för affischer från och med formatet DIN A1 (från ½ hel yta) en minsta upplösning på 150 dpi. Ju högre upplösning, desto bättre tryckkvalitet.

Vad är vektordata / SVG: er?

Kodningen av data består inte av enskilda bildelement (pixlar) utan av matematiskt definierade kurvor. Grafik och text kan sparas på detta sätt. Vektordata är oberoende av upplösningen och skalas utan kvalitetsförlust. De kan användas i FreeDesign-verktyget.

Måste jag ange en beskärning?

Ja. Beskärningen är det område som definieras bortom sidformatet. Detta undviker vita "blixtar" som kan uppstå vid skärning. I våra designmasker visas beskärningsområdet när du flyttar element nära eller bortom kanten. Vänligen fyll beskärningsområdet med element på kanten eller bakgrundsinformation. Texten bör vara minst 1,5 mm från kanten av sidformatet.

Vilket toleransområde måste jag beakta?

För vidare bearbetning är precision och noggrannhet extremt viktig och av ytterst betydelse. Därför används nuförtiden datorstyrda maskiner inom tryckindustrin. Ändå kan vid skärning och vikning av pappret förekommer toleranser, beroende på produkten och det använda materialet kan dessa uppgår till 1 mm. Tyvärr kan dessa skärnings- och vikningsavvikelser inte uteslutas. De kan leda till att sidtäckande element som t.ex. bilder, text eller smala remsor beskärs eller att en layout efter skärning eller vikning ser ojämn ut. För att säkerställa bästa möjliga kvalitet för dig, försök att inte placera text eller objekt placerade för nära kanten när du skapar sidlayouten. Vi kan tyvärr inte acceptera reklamationer inom den ovan angivna toleransen. Mer information finns under punkten "Måste jag ange en beskärning?”.

Kan jag välja andra vikmått när jag laddar upp en färdig design?

Vänligen skapa din flyers enligt databladet för din valda produkt på produktsidan. Andra vikmått än de av oss erbjudna är inte möjliga.

Vilka papperssorter erbjuder Ni?

Vårt team har redan valt lämpliga papperssorter för alla tillgängliga tryckprodukter åt dig. De olika pappren finns dessutom oftast i olika papperstjocklekar (“gramvikter”). Papperstjockleken anges som ett nummer efter papperssorten. Ju högre detta nummer, desto tyngre och tjockare är pappret.

Glans (ett papper med en glatt, slät yta)

Matt (ett papper med en matt, slät yta)

Natur (ett papper med en matt, grov yta)

Bio (ett vitt återvinningspapper)

Kartong (ett särskilt styvt papper)

Glanspapper/matt papper är ett dubbelt struket papper av hög kvalitet. Beroende på den maskinella produktionen kan papperet sedan förädlas med en dispersionslack (matt eller glansigt utförande). Därför garanterar vi inte att det kan skrivas eller tryckas på efteråt.

Våtstarkt papper finns i 115 g / m² vid beställning av affischer. Den har en blå baksida är särskilt lämplig för utomhusbruk eftersom den är ljusäkta och väderbeständig.

Denna film kan du välja vid beställning av klistermärken. Den är permanent häftande, vitt och har en glänsande yta. Polyetylenfilmen är lämplig för utomhusbruk eftersom den är vattentät, väderbeständig och hållbar (slitstark). Tack vare användning av ljusäkta tryckfärger av nivå 6 uppnås beroende på solinstrålningen ljusäkthet på upp till 4 månader. Klistermärkena tål inte biltvätt resp. biltvättmedel, innehåller lösningsmedelskomponenter och får inte användas för primärförpackning av livsmedel.

Vad är en cellofanering/specialfilm?

Vid cellofanering appliceras en mycket tunn film på den tryckprodukten. Dina produkter blir inte bara förädlade, utan är också mer motståndskraftiga och därför längre hållbara. Beroende på önskemål kan filmen ha en glansig eller matt effekt. Dessutom finns också möjlighet att välja en matt specialfilm med en sammetsliknande eller linneliknande yta.

Vad måste jag tänka på vid textiltryck?

Om du vill använda din egen bild eller logotyp, se till att din fil stöder transparens om så önskas. Detta är möjligt med t.ex. PNG-filer. Produktionberoende kan textilmåtten ha en tolerans på +/- 5%.

Vad måste jag tänka vid tvätt av textilier?

För att kunna njuta av ditt motiv länge är det viktigt att du följer följande tvätt- och skötselråd. Principiellt gäller: När en textil har tryck eller brodering gäller inte tillverkarens instruktioner på etiketten längre eftersom tryckmotiven är känsligare för tvätt och skötsel än själva tyget. Observera därför följande skötselinstruktioner (respektive tryckförfarandet finns i produktbladet i databladet):

Digitaltryck (Direct on Garment)

- Tvätta och stryk textilen alltid på avigsidan.

- Använd inte ånga vid strykning.

- Vid olika tryckmotiv får motiven inte röra varandra vid strykning (t.ex. tryck på fram- och baksidan). Lägg t.ex. ett tygstycke mellan de två motiven.

- Tvätta produkten innan första användningen.

- Tvätta inte över 30 grader och det är bäst att använda ett specialtvättprogram.

- Använd inte sköljmedel, kemiskt tvättmedel eller blekmedel.

- Torka inte i torktumlare.


Transfertryck och broderi

- Följ alltid textilens tvättråd.

- Själva digitala transfertrycket och broderiet kan tvättas i upp till 60 grader.

- Tvätta och stryk textilen alltid på avigsidan.

- Använd inga blekmedel.

- Torka inte i torktumlare.

Hur kan jag säga upp kontraktet?

Du kan säga upp köpeavtalet inom en laglig frist. Uppsägningsvillkoren hittar du här.

Vad gör jag vid reklamation/klagomål?

Reklamera skriftligen. Via e-post till [email protected], per fax till 09-31 57 94 36 eller per post till unitedprint.com Finland Ltd., c/o van Setten Asianajotoimisto Oy, Mannerheimintie 20 B, 6. kerros,, 00100 Helsinki. Kom ihåg att ange respektive ordernumret. Varje brist måste bevisas. Vänligen observera att 5 % av utskriften kan vara makulatur. Därför behöver vi bevis som visar mer av leveransen. Detta gäller naturligtvis bara för brister som kan visas. T.ex. underleverans och missat leveransdatum berörs inte. Berätta för oss hur stor del av varan som berörs. Vi förbehåller oss rätten att begära några prov per post eller att hämta varan för undersökning. Meddela oss vilken typ av reglering som önskas. Reklamationen kontrolleras omgående av våra medarbetare. Vi kontaktar dig så snart som möjligt via e-post. För detta använder vi de i kundprofilen lagrade kontaktuppgifterna.

Vad är din adress eller hur kan jag kontakta dig?

Du hittar vårt företagsadress och kontaktalternativ här.

Jag har en fråga, vad kan jag göra?

Du når oss under ServiceCall 09-31 57 94 33 . Vår hotline hjälper dig gärna. Eller skriv ett e-mail till [email protected].

FAQ