Inflyttningsfest dekorationer

00
Logga in
Privat
Inflyttningsfest dekorationer

Har du fått en ny lägenhet och vill ordna en inflyttningsfest? Då har du kommit rätt! I det här blogginlägget får du reda på hur du enkelt organiserar din fest, från gästlistan och catering till dekorationer, musik och festspel. Vi ger dig också tips om hur du kan anpassa din inbjudan och tackkort med Infowerk.

Inflyttningsfestdekorationer: hur du enkelt organiserar din fest

Har du flyttat in i en ny lägenhet på egen hand, med din partner eller till och med vänner? Grattis, nu kan en ny fas av ditt liv börja! Detta bör firas. Naturligtvis är en inflyttningsfest i ditt nya hem inte ett måste, men det kan säkert tjäna till att tacka de hårt arbetande flyttarna för deras insatser, för att introducera vänner och familj till ditt nya hem och, i förekommande fall, för att lära känna grannar. Om du planerar din inflyttningsfest noggrant kan du se till att alla gäster kommer att trivas och ha en avkopplande stund. För att ta reda på hur man organiserar en inflyttningsfest, läs vårt blogginlägg.

Det första steget i att planera en inflyttningsfest är att bestämma datum och gästlista.

Försök att inte skynda på saker först. Festen behöver inte äga rum en vecka efter flytten – kom först, sätt dig in och gör dig som hemma. När du har värmt upp till ditt nya hem kan du vara mer avslappnad när du visar det för dina gäster. Festen bör dock inte äga rum för sent, det vill säga månader efter flytten, för för det första kan de som hjälpte dig flytta in tro att de inte blir avtackade och för det andra kommer några vänner och bekanta redan ha sett lägenheten. Förresten: Om inte allt är perfekt på plats vid tidpunkten för inflyttningsfesten är det inga problem. Framförallt mot slutet av kvällen kan festen bli mer bullrig – om drycker spills ut eller andra missöden inträffar kan du ändå ta hand om dem på ett avslappnat sätt.


När du har bestämt dig för tidpunkten för inflyttningsfesten är nästa steg att göra upp gästlistan. Se till att du inte glömmer några hjälpare, vänner och familjemedlemmar. Det är upp till dig om du vill bjuda in de nya grannarna. En inflyttningsfest är ett lämpligt tillfälle att presentera dig för dem, ge dem en glimt av ditt hem och bygga upp lite förtroende. På så sätt kan båda parter få en (helst positiv) bild av varandra. Beroende på vad man bestämmer sig är det fördelaktigt, speciellt i byggnader med flera lägenheter, att sätta upp en anslag i trapphuset. Detta kan säga på ett vänligt sätt att du har en inflyttningsfest och att det kan vara lite stökigt. Om någon stör sig på detta kan de alltid komma till dig och meddela dig.

Har du bestämt dig för gästlista och datum? Skicka sedan ut inbjudningskorten!

Naturligtvis kan du också skicka en gruppinbjudan via WhatsApp. Däremot kommer egendesignade inbjudningskort att göra ett mycket större intryck och bli ihågkomna. Hos oss kan du även skicka digitala inbjudningskort. Det går givetvis även att designa korten och skicka dem med posten. Speciellt när datumet för inflyttningsfesten fortfarande är några veckor bort och inbjudningskortet är vackert utformat, hänger mottagarna det gärna på kylen eller en anslagstavla. På så sätt förblir den alltid i sikte och förväntan ökar.

Vilka drinkar och snacks ska serveras på en inflyttningsfest?

Självklart vill gästerna på din kommande fest också bli matade. Därför är det viktigt att uppskatta hur många drycker som bör tillhandahållas. Beroende på hur många som kommer, om det kommer barn och vad folk föredrar är det en bra idé att köpa en basförråd av vatten, lemonad, mousserande vin, vin och öl. Vill du bjuda på speciella cocktails? Då ska du också köpa till detta. Här kan du erbjuda mellan tre och fem varianter så att det inte blir för mycket. Annars kan det behövas en cocktailmixer bakom baren.


När det kommer till mat och snacks varierar också preferenserna. Har du bjudit in ett hanterbart antal gäster som också får plats vid ditt nya matbord kan du förstås äta ordentligt. Men eftersom en inflyttningsfest vanligtvis är ganska avslappnad, med mycket att gå runt i det nya hemmet och chatta i olika rum, är fingermat den idealiska lösningen. Detta kan fördelas i de enskilda rummen så att gästerna inte behöver gå tillbaka till köket varje gång de blir hungriga. Det är viktigt att inte välja droppande fingermat som är för varmt och som hamnar i bitar på rummets golv. Använd mindre (pappers)tallrikar, bestick och se framför allt till att ha tillräckligt med servetter! Nappar som chips, saltstavar eller kex är välkomna på alla inflyttningsfester, liksom kylda pizzabullar, baguetteskivor eller osttärningar med vindruvor på spett.

Förbered sittplatserna och badrummet för inflyttningsfesten

Till en början blir det nog en stående fest, men så småningom kommer gästerna vilja sitta ner. Om matbordet, soffan och skrivbordsstolen inte räcker till för antalet gäster, var gärna kreativ med valet av extra sittplatser. Uppackade, rejäla kartonger, dryckeslådor eller till och med kuddar på golvet är lämpliga för detta. Du kan även ha en mindre bänk som du kan placera i hallen. Med dessa arrangemang kan du alltid fråga dig själv vad som skulle vara mest bekvämt för dig när du går på en inflyttningsfest.


35 personer behöver använda ditt badrum? Bra, se då till att det finns tillräckligt med toalettpapper, handdukar, tvål och luftfräschare där också. Placera dem på ett sådant sätt att de kan ses/hittas direkt, så att dina gäster har precis vad de behöver.


Förresten, det är en bra idé att skaffa värdesaker, ömtåliga föremål och allt annat som är värdefullt och kan gå sönder när man förbereder.

Inflyttningsfestdekorationer, musik och motto - var kreativ!

En "Välkommen" banderoll i entrén, tulpaner på köksbordet eller till och med varje rum inrett efter ett visst motto - du kan forma din inflyttningsfest efter dina önskemål. Speciellt när det kommer till temat finns det inga gränser. Vardagsrummet kan vara tyskt/bayerskt med servetter, kalvkorv och öl, sovrummet kan ha franskt vin, baguetter och ost, köket kan ha amerikanska hamburgare eller karibisk stil med fisk och champagne. Se dock till att fingermaten går att äta snabbt och inte lämnar stora fläckar på den nya mattan.


Festspel är också dagens ordning; de samlar gäster, ger ett skratt eller två och livar upp festen. Beer pong, brädspel, kortspel eller till och med karaoke är alla möjliga. Självklart kan du också packa upp Twister, allt beror på vad du och dina gäster är på humör för.


Vissa händelser har stått eller fallit med musiken. Vad är din musiksmak? Om du vill att det ska vara mer avslappnat, roligt och groovy, skapa då en spellista med de bästa 80- och 90-talets hits. Mer modernt och avslappnat är mer passande med lugnare house eller RnB-musik, och alla kommer att sitta på bänkarna för alla tiders partyhits. Det är viktigt att dina gäster snabbt kommer i feststämning och inte blir uttråkade. Observera: Musiken bör sänkas en aning efter kl. 22.00.

Njut av inflyttningsfesten och fånga speciella ögonblick

Som värd innebär en inflyttningsfest naturligtvis en viss spänning. Från mat och dryck, sittplatser, dekorationer och musik till festspel finns det mycket att ordna. Dessutom ska varje gäst känna sig bekväm och ingenting ska gå sönder. När dagen för inflyttningsfesten äntligen kommer, glöm inte att njuta av kvällen själv. Vänner eller familjemedlemmar hjälper lika gärna till! Du behöver inte vara bakom baren samtidigt, ha produktiva samtal, visa den nya lägenheten för de närvarande och se till att nibblarna på bordet inte tar slut. Försök att slappna av och ha kul själv också.


Även om bilder numera kan tas när som helst med en smartphone, är det ändå skönt att kunna hålla dem i handen. Äger du en polaroidkamera? Skjut sedan iväg i ordets rätta bemärkelse! Bilderna skrivs ut direkt och kan fästas på en korkvägg. Foton från engångskameror måste skrivas ut i efterhand, men de går lika bra att skicka eller lägga på. Du kan också skapa en liten fotobok eller vykort att skicka till dina gäster efter inflyttningsfesten. Sätt ihop ett collage eller ta en gruppbild, som blir snygg på tackkortet.


Har du några frågor om en inflyttningsfest? Kontakta oss då gärna. Infowerk hjälper dig alltid att designa och skicka snygga inbjudningar, fotoböcker, vykort, tackkort och mycket mer. På så sätt kommer du att muntra upp dina gästers förväntan och samtidigt skapa ett bestående minne.

Inflyttningsfest dekorationer