Designa ett tackkort

00
Logga in
Privat
tackkort

Vill du tacka någon för deras vänliga ord och gåvor vid ett speciellt tillfälle? Oavsett om det är en födelsedag, bröllop, födelse, dop eller dödsfall – vi visar dig hur du designar och skräddarsyr ditt eget tackkort. Upptäck vårt breda utbud av motiv, design och färger på Infowerk!

Designa ett tackkort - säg bara tack

Det finns otaliga skäl att säga tack. Oavsett om det är ett tillfälle som en födelsedag, ett bröllop, ett barns födelse, början på ett nytt läsår eller en ungdomsdedikation – ett tack som kommer från hjärtat är den vackraste presenten. Tackkort finns i alla sorter, både digitala och papper. Så du kan välja det kort eller den design som passar din smak bäst. Det blir dock riktigt personligt när tackbrevet är designat av mottagaren. På så sätt kan alla införliva sin egen individuella karaktär, som mottagarna alltid kommer att känna igen. På grund av överflöd av möjligheter händer det dock ibland att man inte vet exakt vilken design man ska välja i slutändan. I vårt blogginlägg ger vi dig några idéer om hur du kan designa ditt tackkort för tillfället!

Säg tack på din födelsedag

Du firade en milstolpefödelsedag med massor av gäster som gjorde din dag extra speciell? Har några hjälpt dig och aktivt stöttat dig i förberedelserna? Kanske har du också fått generösa presenter eller bara var glad över att spendera denna dag med dina nära och kära? Om så är fallet kommer du att kunna ge dem eller dina andra gäster ett stort nöje med ett tackbrev. Det som är särskilt trevligt är att ta med ett foto från kvällen på födelsedagens tackkort. Det kan antingen vara ett gruppfoto av alla gäster eller en ögonblicksbild av er två. På så sätt får mottagaren också ett bra souvenirfoto från din födelsedag.

Födelse tackkort

Ett barns födelse påverkar livet för blivande föräldrar, familj, vänner och ibland kollegor. Så fort barnet är fött och mamman är frisk är glädjen naturligtvis stor. Grattis och presenter till babyshowern och förlossningen kommer från otaliga vänner och bekanta. Personliga tackkort för förlossningen är det perfekta sättet att säga tack för all uppmärksamhet och presenter. Namnet på den nyfödda och födelsedatumet bör definitivt finnas med. Det är också lämpligt att lämna en liten inskription med ett "tack" eller liknande på framsidan. Många är glada över att ha en bild på barnet på kortet, så att de kan fästa det i kylen med en magnet eller placera det någonstans som är synligt hemma. Vill du gå den klassiska vägen kan du välja födelsetackkort i blått för killar och rosa för tjejer. Alternativt är alla andra färger och teckensnittsformer också möjliga. Oavsett om det är grönt, en modern grå eller beige - alla preferenser kommer att hitta en plats här. Dessutom kan du antingen skriva endast på framsidan av kortet, eller så kan du lägga till en personlig text här om du vill. Du kan också välja att skriva på fram- och baksidan eller välja utfällbara tackkort.

Säger tack vid ett dop

Dopet markerar acceptansen av en person i kyrkans gemenskap. Det är därför en speciell händelse som ofta firas tillsammans med familj och vänner. Det döpta barnet eller den som bestämt sig för att gå in i kyrkan får också några kärleksfulla dopgåvor. Om dopdagen firades i ett större samhälle eller om du fått brev och presenter för tillfället, passa på att tacka. Glöm inte att lämna namnet på den som döps och datum för dopet på kortet. Specialsymboler som en duva med en gren, ett kors eller en fisk är också lämpliga. Om du vill kan du även lägga till en bild på dopet. Alternativa färger och design i grönt och olika växter är också möjliga och välkomna.

Erkännande för nattvard, konfirmation eller ungdomsvigning

Nattvard eller konfirmation är religiösa initieringsriter, där nattvarden firas av katolska troende och konfirmation av protestantiska/evangeliska troende. Huvudsyftet är att välkomna barn och unga till den kristna gemenskapen som kristna. De måste ha fått ett sakrament eller dop i förväg och ha deltagit i religiös undervisning som förbereder och utbildar dem för firandet. Det är dock en stor skillnad mellan de två firandet: för katoliker är nattvarden det andra kristna sakramentet efter dopet, medan det för protestanter är firandet av invigningen i den kristna vuxenvärlden. Likaså firar unga katoliker nattvard vid 9 års ålder medan konfirmationen inte sker förrän vid 14 års ålder. I grunden har dock båda firandet stort värde och brukar firas med många gäster. Efter att ha gått i kyrkan fortsätter firandet hemma. Värden får många önskningar och gåvor, och vänner och släktingar reser ibland långväga - en unik händelse att tacka för. Bilder kan användas på tackkorten och kristna symboler som ett kors eller en fisk är också fina motiv på tackkortet.


Ungdomsdedikationen är den ateistiska motsvarigheten till nattvard eller konfirmation, där unga symboliskt går in i vuxenlivet. Det finns många olika arrangörer av ungdomsdedikationer. Efter den offentliga ceremonin går sällskapet hem och tillbringar resten av dagen där; alternativt är ett besök på en restaurang eller samhällsaktiviteter möjliga. Hur ceremonin än spenderas är det en viktig milstolpe i en ung persons liv och det är viktigt att tacka gästerna och deras gåvor. För alla firande är namn, tillfälle och datum för firandet välkomna på tackkortet.

Du sa ja - tackkort för bröllop

Inte bara födelsedagar, dop, invigningar, nattvarder eller konfirmationer är unika upplevelser som firas på ett stort sätt, utan bröllop är också en av de viktigaste dagarna i livet. Förberedelserna och själva bröllopsfirandet kräver mycket tid, planering och organisation. Skönheten i det? Ni tillbringar dagen tillsammans precis som ni har önskat och med de människor ni älskar mest. Ett bröllops-tackkort är lämpligt för stödet under förberedelserna och givetvis för de olika presenterna. Detta är inte bara ett sätt att ge något tillbaka till de hjälpande händerna, utan också för att hålla dagen i minnet. Passa därför på att lämna en av de vackraste bilderna på brudparet på kortet. Finns det också en av bröllopstårtan, buketten eller platsen? Då kan du göra ett collage av det! För att få med gästerna och få ett leende på läpparna när de tittar på tackkortet är roliga gruppfoton idealiska.

Kondoleans tackkort

I svåra tider är sympati och förståelse från vänner, släktingar eller arbetskollegor en balsam för själen. Många stöttar med ord, ett välvilligt öra eller till och med aktivt organiserar begravningsgudstjänster. Vill du tacka de som följt med dig under den smärtsamma tiden efter sorgen kan du göra det med ett personligt och uppskattande tackkort. Designa den precis som du känner. Oavsett om det är en bild på din älskade eller ett klokt talesätt som ger dig hopp – låt dina känslor få flöda och välj precis de motiv som verkar rätt för dig.

Designa tackkort på Infowerk

Oavsett till vilket tillfälle du vill tacka – hos Infowerk hittar du ett enormt urval av motsvarande tackkort. Du kan välja mellan otaliga motiv, mönster och färger, men vi erbjuder dig också möjligheten att designa ditt tackkort helt själv. På så sätt kan du sätta din egen personliga prägel och göra andra glada. Utöver tryckta medier går det även att designa och skicka digitala tackkort. Använd helt enkelt vårt designverktyg och förverkliga dina egna idéer!

Designa ett tackkort