Adventskalender för kollegor

00
Logga in
Privat
Adventskalender för kollegor

Vill du ge dina kollegor en liten present under adventstiden? Då är kreativa adventskalendrar den perfekta lösningen! I det här blogginlägget får du reda på hur du kan designa en adventskalender för anställda som skapar entusiasm, uppskattning och en positiv atmosfär på kontoret. Vi visar dig också hur du kan anpassa din adventskalender med Infowerk.

Adventskalendrar för kollegor - en liten present med stort genomslag

Ser du fram emot den kommande julsäsongen? Vill du ge dina anställda en speciell överraskning och samtidigt öka deras förväntan inför julen? Då är kreativa adventskalendrar den perfekta lösningen!


Adventskalendern är ett traditionellt sätt att räkna dagarna fram till jul och få en liten present varje dag. Men varför ska vi bara lämna denna glädje till våra nära och kära hemma? En adventskalender kan också skapa spänning och en positiv stämning på arbetsplatsen.


Ta reda på vilka alternativ det finns för att skapa en adventskalender för anställda i vårt blogginlägg.

Vad är det som är bra med att ge kollegor en adventskalender?

En adventskalender skapar en festlig stämning på kontoret. Föreställ dig hur dina kollegor ser fram emot att öppna en dörr varje morgon och upptäcka en liten överraskning. Det sätter ett leende på läpparna och ökar förväntan inför julen. Det visar också att du tänker på dem och vill ge dem en godbit. Det är ett sätt att uttrycka uppskattning för deras arbete och engagemang. Detta stärker lagandan och skapar en positiv atmosfär på kontoret. Du kan också anpassa adventskalendern. Lägg till personliga anteckningar, inkludera små uppgifter eller roliga utmaningar. Detta skapar en delad upplevelse och för teamet ännu närmare varandra.


En annan fördel är att en adventskalender för anställda också kan främja produktiviteten. Om de ser fram emot en liten överraskning varje dag, ökar detta deras motivation och hjälper dem att klara av sin dagliga arbetsrutin positivt. Sist men inte minst är en kalender ett sätt att visa tacksamhet. Du kan välja de små presenterna noggrant och matcha dem efter dina anställdas preferenser. Det är en gest som visar att du känner till deras behov och intressen och bryr dig om deras välbefinnande. Det kan också stärka banden mellan kollegor och främja glädje på arbetsplatsen. Så låt din kreativitet flöda och överraska dem med en skräddarsydd adventskalender. Njut av upptäckarstunderna tillsammans och dela glädjen över den kommande julen.

Hur kan du skapa en adventskalender för medarbetare och kollegor?

Om du vill skapa en adventskalender för dina kollegor finns det några tips som kan hjälpa dig. Med en adventskalender för teamet eller din kontorspartner skapar du automatiskt en god stämning och upprätthåller samtidigt en traditionell julsed. Varje dag ger en liten överraskning för alla inblandade.


Även med ett mindre antal anställda eller kollegor kräver det mer ansträngning att göra en individuell adventskalender. Därför är en möjlighet att tilldela en lämplig medarbetare till de små dörrarna och gåvorna. Ett annat alternativ är att dela ut dörrarna genom utlottning för att säkerställa en rättvis fördelning.

Tilldela kalenderluckor och välja individuella presenter

När du väljer presenter är det viktigt att varje teammedlem beaktas. Tänk noga i förväg på vad varje individ skulle bli extra glad över när de öppnar sin dörr. Till exempel, om en anställd gillar vit choklad, ge dem en sort de inte har hört talas om. Genom att tillgodose individuella preferenser och intressen visar du att du känner dina anställda väl och vill uppmuntra deras arbetsglädje. Genom att välja presenter som matchar dina kollegors individuella preferenser och personligheter hjälper du dem också att känna sig värderade och uppskattade. Detta stärker känslan av gemenskap i teamet och främjar en positiv arbetsatmosfär.


Kom ihåg att det inte alltid behöver handla om materiella gåvor. Du kan även ta med små gester eller aktiviteter i adventskalendern som stärker lagandan. Det kan vara inspirerande citat, motiverande uppgifter eller gemensamma aktiviteter som för teamet närmare varandra.

Kollegorna märker när adventskalendern har utformats med andakt

En present vid jul är snäll och omtänksam. Men om du lägger ner arbete på utformningen och innehållet i kalendern kommer dina kollegor att märka och uppskatta det mycket mer. För att med engagemang designa adventskalendern för dina kollegor finns det olika möjligheter och koncept.


En fotoadventskalender är ett underbart sätt att dela minnen. Du kan använda bilder från senaste företagsfesten, lagfrukosten eller företagsutflykten. Alternativt kan du skapa professionella adventskalendrar på fotowebbplatser. Du bör dock också ta hänsyn till leveranstiderna.


För mer nöje och humor på arbetsdagen kan du också skapa en skämtkalender. Fyll 24 papperslappar med roligt innehåll: Otroliga händelser i djurvärlden, roliga fakta, värdelös kunskap, roliga memes eller originella skämt - du kan leva upp det här. Med rätt julpapper och läsbar handstil är denna adventskalender för dina kollegor snabbt klar.


Ett alternativ är den klassiska kexbakningen. En adventskalender gjord av hembakade kex går snabbt att göra och ser till att det inte finns några gränser för din sötsug under arbetsdagen. Traditionella mördegskakor kräver bara några få ingredienser och gräddningstid. Du kan göra ett hål i mitten av degen och trä de färdiga kexen på ett snöre. Vi erbjuder även möjligheten att designa pepparkakor!


En matlagningskalender är idealisk för anställda som älskar att äta och laga mat. Här bör du vara uppmärksam på volymen på kalendern så att den inte är för tjock och förblir stabil. Integrera matlagningsrecept, kexformer, små matoljor, choklad eller till och med kryddor. Denna idé är också en bra present till hela laget.

Fler idéer till adventskalendrar för laget

Hållbar adventskalender: Dela med dig av miljövänliga alternativ till adventskalenderpresenter, som hemmagjord naturkosmetik, hållbara hushållsprodukter eller rättvisemärkt godis.


Aktivitetsadventskalender: Presentera idéer till aktiviteter som kollegor kan göra tillsammans på kontoret eller efter jobbet. Det kan vara små lekar, teambuildingaktiviteter eller gemensamma utflykter.


Avslappningsadventskalender: Introducera produkter eller aktiviteter som främjar avslappning och välbefinnande, såsom eteriska oljor, yogaövningar, meditationsinstruktioner eller avslappningsmusik.


Adventskalender för kontorsprylar: Presentera roliga och användbara prylar som kan lysa upp vardagens arbetsliv. Det kan vara innovativa kontorsartiklar, skrivbordsleksaker eller praktiska verktyg.


Bokadventskalender: Rekommendera varje dag en ny bok eller novell som kan inspirera eller underhålla kollegor. Dela en mängd olika genrer och författare för att täcka olika lässmak.


Friskvårdsadventskalender: Ge tips för små friskvårdsstunder i vardagen, som avslappningsövningar, gör-det-själv-masker eller aromaterapier.


Inspirerande adventskalender: Dela inspirerande citat, talesätt eller motiverande meddelanden som anställda kan läsa varje dag för att börja dagen på en positiv ton.


Vilket koncept du än väljer, kom ihåg att designa adventskalendern med kärlek och omsorg. Fundera på vad som kommer att tilltala och glädja dina kollegor. En personlig touch kommer att göra adventskalendern speciell och öka förväntan på jul på kontoret.

Designa din adventskalender för anställda med Infowerk

Vi hjälper dig alltid gärna att glädja dina medarbetare under advent. Designa din kalender med vår hjälp - vi erbjuder dig en mängd olika sätt att skapa en adventskalender för dina anställda. Ladda upp bilder eller använd dem för att integrera roliga ordspråk.


Har du några frågor? Då är du välkommen att kontakta oss när som helst!

Adventskalender för kollegor